President heeft nog niet geantwoord op brief Col

Gepubliceerd op:

Bron: De Ware Tijd

Lees voor mij

PARAMARIBO - De Confederatie van Landsdienaren Organisaties (COL) heeft nog steeds geen antwoord gehad op de brief die zij hadden gericht aan president Bouterse. Daarin is ingegaan op het probleem van gepensioneerden van parastatalen die geen pensioenverhoging hebben gehad, zoals dat is toegekend aan dezelfde groep uit overheidsdienst. “Als iemand je een brief schrijft, verwacht je antwoord”, benadrukt Hugo Blanker voorzitter van de Col en de bond van de Werknemers Federatie Universiteit.

Blanker maakt zich sterk voor de groep gepensioneerden die heeft gediend bij de universiteit, het Planbureau en het Centraal Bureau voor Mechanische Administratie (Cebuma). Het gaat om personen die vóór 2017 gepensioneerd zijn van eerder genoemde parastatale instellingen.In december trok de vakbondsman in een informatiebijeenkomst hierover aan de bel. Blanker kijkt uit naar 15 januari, de dag waarop pensioen door de overheid worden gestort.

In de wandelgangen wordt vernomen dat de gepensioneerden van parastatalen op die datum ook worden meegenomen bij de verhoogde pensioenstorting. Blanker is blij dat de regering de zaak in behandeling heeft. De gedupeerden hebben volledig hun pensioen gestort en maken daarom aanspraak op de correctie. "Men moet niet met verhalen komen dat de mensen niet in het systeem passen. De overheid moet uitgaan van de pensioengrondslag van deze groep", zegt Blanker. Ze is altijd meegegaan met alle voorzieningen.

Het Pensioenfonds onderhandelde ook voor deze mensen. Het betreft iets meer dan honderdvijftig gepensioneerden van eerder genoemde overheidsinstanties die de verhoging mislopen. Er wordt gezegd dat de groep niet in de Fiso-reeks thuishoort. De landsdienaren in kwestie hebben in hun actieve dienstjaren pensioen gestort. Voor de gepensioneerde ambtenaren is er een verhoging doorgevoerd op basis van het staatsbesluit uit 2015.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-13)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait