Waidoe: Mijn woorden zijn uit hun context gehaald

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

4 Januari 2019 00:00

Voor mij lezen
Assembleelid William Waidoe van Pertjajah Luhur (PL), zegt dat heel wat ongenuanceerde berichten de ether ingegooid worden over hem. Zo is het volgens hem absoluut niet waar dat hij een eigen fractie zal vormen. De PL zegt in een persbericht dat zaken uit hun verband zijn gehaald. Volgens Waidoe zijn zaken volledig uit hun context gehaald. Dit laat de PL in een persbericht weten.

Waidoe zegt desgevraagd inderdaad interviews te hebben afgestaan, maar geeft aan dat sommige zaken anders zijn gebracht. “Men probeert gewoon iets te creëren. Sommige mensen vinden dat ik dubbelzinnig praat, maar misschien is dat juist mijn sterke kant.” De parlementariër meent dat met de recente geruchten als zou hij al dan niet overlopen, geprobeerd wordt het stigma op de Javaanse bevolkingsgroep te vergroten. “Javanen worden gestigmatiseerd als overlopers, maar toen in 2015 vier leden waren overgelopen naar de NDP leken ze toch niet allemaal op mij?” is de retorische vraag van Waidoe.

Waidoe zegt signalen te hebben opgevangen dat kapitalisten bezig zijn binnen de partij, zoals ze trouwens binnen elke andere partij bezig zijn. Vanwege die signalen zou zijn positie ter discussie staan. Dit is de reden waarom hij openhartig te kennen heeft gegeven dat hij in 2019 ongekende besluiten zal nemen. Waidoe bevestigt dat hij op Facebook wordt ‘geveild’ voor een bedrag van US$ 500.000 en een Ranger. Dat is voor hem een van de signalen dat kapitalisten bezig zijn, maar dat is niet de richting die hij wil opgaan.

Afhankelijk van deze ontwikkelingen binnen de partij zegt Waidoe uit een aantal opties te kunnen kiezen. Hij zou óf een eigen fractie kunnen vormen, óf een andere fractie kunnen ondersteunen, óf bij zijn eigen PL-fractie blijven. “Ik heb niet gezegd dat ik weg ga van de PL. Maar, omdat ik die signalen heb opgevangen, ben ik nu open goal. Waidoe hoeft nergens te gaan, als je begrijpt wat ik bedoel. Als het aan mij ligt, hoef ik ook niet terug te komen. Ik wil mijn periode als parlementariër uitzitten en aan het eind van de rit met voldoening terugblikken naar wat ik als DNA-lid voor het volk heb kunnen doen.”

Het Assembleelid, dat sinds 2015 namens de PL het district Nickerie vertegenwoordigt in De Nationale Assemblee, heeft in een interview met media te kennen gegeven signalen te hebben opgevangen als zouden kapitalisten de overhand dreigen te krijgen binnen de partij. De Nickeriaanse volksvertegenwoordiger heeft met PL-voorzitter Paul Somohardjo een openhartig gesprek gehad over deze kwestie. Beiden hebben aangegeven nog steeds alle vertrouwen te hebben in elkaar. Somohardjo maakt zich geen zorgen over een eventueel vertrek van de Nickeriaanse parlementariër.

De partij heeft op 27 januari bestuursverkiezingen. Waidoe is voorgedragen als kandidaat voor het hoofdbestuur en heeft daartoe ook een bereidverklaring getekend. De uit ruim 200 kernen bestaande partijraad zal uiteindelijk moeten beslissen of zij al dan niet akkoord gaat met de voordrachten. “Zolang de PL mij niet in de steek laat, blijf ik waar ik ben. Bij de PL wil ik oud worden. Ik heb de voorzitter mijn woord gegeven dat ik blijf. Maar wanneer kapitalisten het willen overnemen binnen de partij, dan doe ik daar niet aan mee. Ik heb geen vrees om niet op een lijst te komen”, zegt Waidoe, die eraan toevoegt zijn werk als DNA–lid tot de verkiezingen van 2020 nog gewoon door te zullen doen.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel