DNA start 15 januari met algemene politieke beschouwing

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

3 Januari 2019 06:37

Voor mij lezen
Op 15 januari zal De Nationale Assemblee beginnen met de algemene politieke beschouwingen (APB) op de jaarrede die president Desi Bouterse gepresenteerd heeft op 1 oktober vorig jaar. Aanvankelijk lag het in de bedoeling om de algemene politieke beschouwingen in december te beginnen. Ook de eerste ronde van de begroting 2019 zou de vorige maand gehouden worden. De voorbereidingen waren echter niet rond.

Starnieuws verneemt dat nu is afgesproken om medio deze maand te beginnen met de algemene politieke beschouwingen. Gelijk daarna zal worden begonnen met de behandeling van de begroting. De commissie van rapporteurs, onder leiding van Amzad Abdoel (NDP), moet het eindverslag nog uitbrengen. De laatste hand moet nog worden gelegd om de plenaire behandeling te kunnen aanvangen.

Tijdens deze begrotingsbehandeling zal vooral veel aandacht worden besteed aan de enorme toename van de staatsschuld. Behalve de oppositie, hebben ook coalitieleden aangegeven dat ze zich kritisch zullen opstellen. Coalitielid Raymond Sapoen heeft aangegeven dat over het schuldplafond nog harde noten moeten worden gekraakt. "Ik vind het in ieder geval onverantwoord om ruim de helft van onze uitgaven voor 2019 te financieren met leningen tot een bedrag van bijna 7 miljard SRD. Dat doe je gewoon niet, terwijl je aanleunt tegen een schuldratio van 85% wat voor een ontwikkelingsland als Suriname bijzonder zorgwekkend is," stelt Sapoen.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel