Reactie Somohardjo op uitspraken Waidoe

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

3 Januari 2019 00:56

Voor mij lezen
Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL) heeft nog steeds alle vertrouwen in partijgenoot William Waidoe. Hij maakt zich geen zorgen over een eventueel vertrek van de Nickeriaanse parlementariër. De PL-voorzitter bevestigt telefonisch contact te hebben gehad met Waidoe. Hij vertelde Somohardjo dat hij een interview had afgestaan aan Radio 10, maar zei tegelijkertijd nog steeds vertrouwen te hebben in de PL-voorman.

“Je hebt mij toch ook niet horen reageren als zou ik geen vertrouwen in jou hebben”, klonk de nuchtere reactie van Somohardjo. Op Waidoe’s vraag aan Somohardjo om hem niet te laten vallen, gaf de PL-voorzitter hem te kennen dat het vertrouwen er is. Echter gaf hij Waidoe ook mee dat het niet aan hem alleen ligt, maar ook aan het volk.

Somohardjo erkent dat Waidoe zich zorgen maakt over een eventuele plek op de kandidatenlijst van de PL voor de verkiezingen in 2020. De PL-voorman heeft duidelijk te kennen gegeven niemand een plek te kunnen garanderen. De partij heeft op 27 januari bestuursverkiezingen en Waidoe is opgenomen als kandidaat voor het hoofdbestuur; daartoe heeft hij ook al zijn bereidverklaring getekend. Maar uiteindelijk is het de partijraad met meer dan 200 kernen die moet beslissen over de plaatsing van eventuele kandidaten. De PL-voorman benadrukt dat hij als voorzitter niet in z’n eentje bepaalt.

Somohardjo bevestigt dat Waidoe moeite had met de partijdiscipline die hem is opgelegd bij de behandeling van de Identiteitskaart-wet. Hij wilde aanvankelijk vóór stemmen, maar kreeg van de PL-voorzitter te horen dat hij zich van stemming moest onthouden. De partijleider heeft erop gewezen dat de PL als oppositiepartij goed op zaken moet letten. Somohardjo hield Waidoe voor te hebben ontdekt dat er zaken rondom de ID-wet zijn die niet juist zijn en dat het zou gaan om een money making business, waarbij de regering de schuld van negen en een half miljoen US-dollar niet kan verantwoorden. Hij gaf Waidoe daarom de instructie zich te onthouden van stemmen. Somohardjo merkt op dat Waidoe zich ook aan de instructie heeft gehouden.

De PL-voorzitter zegt geen vrees te hebben als het gaat om het stemgedrag van de Nickeriaanse kiezers. Hij benadrukt dat de vaste kiezers van de PL niet op een individuele kandidaat stemmen, maar op de partij, volgens de ideologie.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel