PL richt voor het eerst kernen op in Saramaccapolder

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

20 December 2018 12:32

Voor mij lezen
Met de installatie van twee kernen te Saramaccapolder is de partijraad van de Pertjajah Luhur (PL) opnieuw versterkt. De partij telt inmiddels meer dan 200 kernen. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de PL dat uit Saramaccapolder, in Wanica, kernen zijn toegetreden.

PL-voorzitter Paul Somohardjo was extra verheugd om mensen van voornamelijk Hindostaanse komaf te mogen verwelkomen binnen de partij. Hij merkte op dat de PL wel een Javaanse basis heeft, maar in afgelopen periode is uitgegroeid tot een partij waar alle bevolkingsgroepen zijn vertegenwoordigd. Wanica is goed voor zeven DNA-zetels en Somohardjo zei dat de PL altijd ten minste één zetel in de wacht heeft kunnen slepen. Nu is hij er vast van overtuigd dat de partij met de hulp van de kernen van Saramaccapolder drie zetels kan binnenhalen tijdens de verkiezingen van 2020.

Alle inspraak
Somohardjo heeft de kersverse leden toegezegd dat zij alle inspraak krijgen zoals statutair is vervat. Hij wees de nieuwe kernleden er ook op dat volgens de statuten alleen de partijvoorzitter kernen mag installeren. Echter hield hij hen ook voor dat de macht niet bij hem als voorzitter ligt, maar bij de kernen. Immers zijn zij degenen die samen met andere structuren van de partij, verenigd in de partijraad, goedkeuring mogen geven aan eventuele voordrachten voor hoge functies, zoals voor DNA, DR en RR. “Als het goed zou gaan in het land, zou ik hier niet staan”, zo begon hij zijn felicitatieboodschap naar de nieuwe kernleden toe. De PL-voorzitter riep hen op om samen te strijden en meer zetels in Wanica binnen te halen, “niet voor ons, maar voor onze kinderen”.

Samenwerken noodzakelijk
De kerninstallatie vond dinsdagavond plaats ten huize van Vikram Jankie. Hij maakte duidelijk dat samenwerken noodzakelijk is. Partijraadsvoorzitter Hendrik Setrowidjojo voegde daar aan toe dat eenheid nodig is om straks een regering te kiezen die in staat is het volk uit de armoede te helpen. “Deze armoede kun je alleen weghalen als je een ander beleid kiest”, zei hij. Net als Setrowidjojo sprak hoofdbestuurslid Rob Soentik zijn dank en waardering uit aan het adres van de kernleden voor het feit dat zij in deze tijd nog vertrouwen stellen in een politieke partij en bereid zijn mee te werken aan de groei van de PL.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel