Bond Diakonessenhuis constateert discriminerend beleid Volksgezondheid

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

12 December 2018 10:16

Voor mij lezen

PARAMARIBO - “Het komt bij mij over alsof het ministerie van Volksgezondheid een discriminerend beleid voert”, zegt Robby Naarendorp, voorzitter van de bond bij het Diakonessenhuis, tegen de Ware Tijd. Het personeel bij dit ziekenhuis verkeert in het ongewisse over de uitbetaling van twk-gelden aan de hand van een in januari overeengekomen salarisverhoging van tien procent.

De bondsvoorzitter zegt dat de directie van het ziekenhuis wel wil betalen, maar daartoe niet in staat is, omdat het Staatsziekenfonds (SZF) zijn verplichtingen niet nakomt. De noodkreet van de bond is vooral bedoeld om het fonds ertoe te bewegen over te gaan tot uitbetaling van de achterstallige gelden aan het ziekenhuis, zodat het personeel uitbetaald kan worden.

Naarendorp zegt dat hij de situatie vaker heeft voorgelegd aan minister Antoine Elias van Volksgezondheid. De bewindsman heeft volgens de bondsvoorzitter beloofd dat hij het SZF opdracht zou geven om de gelden te laten overmaken. "Het lijkt alsof ik aan dovemansoren praat. Je wordt er niet goed van", verzucht Naarendorp.

Wat de bond steekt is dat overheidsziekenhuizen onlangs wel de toezegging hebben gehad van de minister voor de uitbetaling van twk-gelden deze maand, naar aanleiding van de 25 procent salarisverhoging die de overheid in augustus met de CLO is overeengekomen. "Dit komt een beetje discriminerend over. Ook het Diakonessenhuis heeft recht op twk-gelden."

Naarendorp stelt dat de bond op een vreedzame manier zaken gedaan wil krijgen en daarom kiest voor dialoog. "Ik heb de minister gewezen op de problemen ingeval het ziekenhuis niet in staat zal zijn de gelden uit te betalen. De drukke feestdagen naderen. Als we het werk neerleggen zal ons onverantwoordelijk gedrag verweten worden. Waarom moet er speciaal actie gevoerd worden om iets te bereiken? Waarom kan het niet middels overleg?"

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid was niet bereikbaar voor een reactie.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel