Streekziekenhuis Marwina krijgt 5 miljoen euro van AFD

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

12 December 2018 08:37

Voor mij lezen

Het Algemeen Ontwikkelingsfonds van Frankrijk (AFD) heeft 5 miljoen euro toegezegd voor het verder versterken en de operationele capaciteit van het Streekziekenhuis Marwina. De regionaal directeur van het AFD, Philippe Cognata en Laurent Fakhoury, de directeur van het fonds voor Frans-Guyana en Suriname, hebben een bezoek gebracht aan ons land, meldt het Ministerie van Volksgezondheid via het NII.

Tijdens dit werkbezoek op 10 en 11 december hebben de directeuren een officiële ontmoeting gehad met de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias. Bij de ontmoeting met Elias hebben de AFD-toppers gemeld dat zij uitermate tevreden zijn met de vorderingen die er geboekt worden in het Marwina ziekenhuis.

Het Streekziekenhuis Marwina biedt de gemeenschap sinds 11 september 2018 zijn diensten aan. In het ziekenhuis werken inmiddels een internist, een kinderarts en een gynaecoloog. Verder bestaat ook de mogelijkheid voor opname van patiënten in dit hospitaal.

De AFD-topmannen zijn bijzonder ingenomen met deze ontwikkelingen. Er bestaat ook een goede samenwerking met het ziekenhuis in St. Laurent. Om de coöperatie tussen de ziekenhuizen te versterken is er over een periode van drie jaar 100.000 euro toegezegd.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel