Keurmerk voor twee PTC-opleidingen

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

12 December 2018 08:29

Voor mij lezen
De bachelor programma’s Food Technology en Hoger Laboratorium Onderwijs van het Polytechnic College Suriname (PTC) zijn onlangs geaccrediteerd. De visitatiecommissie van het Bureau Nationaal Orgaan voor Accreditatie (NOVA) heeft eerder dit jaar een audit gedaan van onder andere de keuken, het laboratorium, personeel en het curriculum van het PTC en de accreditatieraad heeft afgelopen maand de accreditatieaanvragen goedgekeurd.

Accreditatie is een keurmerk, dat aangeeft dat een opleiding aan door de overheid vastgestelde minimale kwalitatieve maatstaven voldoet. Het keurmerk wordt toegekend door de het Bureau Nationaal Orgaan voor Accreditatie (NOVA).

Food Technology is de wetenschap achter de industriële vervaardiging van levensmiddelen. Het Hoger Laboratorium Onderwijs leidt de student op tot o.a. laboratoriumingenieurs. Binnen het HLO worden de specialisaties Medisch laboratoriumonderzoek en Chemisch laboratoriumonderzoek aangeboden.

Met de accreditatie van drie bachelorprogramma’s en een masterprogramma, werkt het PTC steeds aan het aanbieden van kwalitatief Onderwijs, zegt de voorlichting van het instituut.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel