Mahinder Jogi: opzeggen werkrelatie met personeel LISP is dom besluit

Shoeket logo

Bron: Suriname Herald

12 December 2018 06:05

Voor mij lezen

Het verbreken van de samenwerking met het personeel van de Stichting Low Income Shelter Program (LISP), is een dom politiek besluit geweest. Dit laat VHP-assembleelid Mahinder Jogi aan Suriname Herald weten. Jogi, die lid is van de vaste parlementaire commissie Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), zegt het besluit van minister Cristien Polak niet te kunnen begrijpen.

De minister zou naar zeggen van het assembleelid rekening moeten houden met de situatie van het personeel, vooral in een tijd van crisis. Hij vraagt zich af hoe een minister op de een of andere dag kan opstaan en haar personeel bedankt zonder rekening te houden met zijn leefsituatie. Jogi laat verder optekenen dat de vaste commissie Sozavo geen kennis draagt van dit besluit. “Het is een besluit geweest van minister Polak en misschien van haar baas, maar niet van de vaste commissie Sozavo,” zegt Jogi. De vaste commissie draagt geen kennis hiervan.

“Dit is wat ik bedoelde wanneer ik u zeg dat de huidige machthebbers krabita anu hebben. Alles wat ze aanraken, brokkelt af.” Het personeel heeft ruim vijftien jaar daar gezeten en heeft altijd zijn werk naar behoren gedaan. Wat de reden is waarom het personeel nu aan de kant wordt gezet, is een grote vraag voor Jogi.

De politicus zegt dat het besluit van minister Polak zeker te maken heeft met politieke motieven, omdat de NDP hiermee de kans zal krijgen om weer enkele partijloyalisten te accommoderen. Met deze opzegging zal het derde woningbouwprogramma ook vertraging oplopen. Dit project moet volgens planning het komende jaar opstarten. Daar dupeert de minister ook weer personen die in aanmerking zouden moeten komen voor een woning via dit project.

Op dit moment is het alleen gissen waarom de Sozavo-bewindsvrouw dit heeft gedaan. De VHP’er hoopt dat president Desi Bouterse het besluit van de minister terugdraait. “Dit is niet de wijze hoe je omgaat met mensen,” aldus Jogi.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel