‘Ik heb de drugs van een onbekende man gekregen’

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

12 December 2018 05:54

Voor mij lezen

PARAMARIBO - “De drugs waren niet voor de verkoop. Ik moest ze voor een onbekende man houden.” Zo probeerde Ritish L. dinsdag in de rechtszaal de schuld van zich af te schuiven. Hij gaf toe dat hij bij een verkeerscontrole op 16 oktober door de politie, de drugs bij zich had. De verdachte zegt dat een deel was voor eigen gebruik en de rest van een vreemde man die hij in een discotheek had ontmoet.

Rechter Cynthia Valstein-Montnor, noch officier van justitie Bibian Tjin Liep Sjie, lagen wakker van deze verklaring. Ook het publiek vond het verhaal ongeloofwaardig zoals bleek uit opmerkingen. Het zenuwachtige gedrag van de bestuurder bij de wegcontrole was aanleiding voor de politie de auto te doorzoeken.

Ze vond 113 gram cocaïne, 131 gram marihuana, ruim een pond hasj en een geringe hoeveelheid sukru. In de auto waren ook verpakkingsmateriaal, een vuistvuurwapen met scherpe patronen en ruim SRD 30.000.

"Een soort lange witte man, heeft mij een zak met drugs gegeven. Hij zou me over twee dagen bellen om zijn spullen te komen halen", verklaarde de verdachte. De officier van justitie wees hem erop dat hij zowel bij de politie als de rechter-commissaris gezegd heeft dat hij drugsverkoper is, omdat hij al geruime tijd geen werk heeft.

Hij beweert dat een deel van het in beslaggenomen geld is van kleine lasopdrachten die hij uitvoerde en een ander deel heeft hij verdiend door de verkoop van een motorfiets. De rechter wil dat de herkomst van het geld eerst goed onderzocht moet worden alvorens ze kan beslissen of hij het al dan niet terugkrijgt. Ze stelde de zaak uit naar 1 maart.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel