Mogelijk voetgangersbrug voor veiliger verkeer Lelydorp

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

12 December 2018 00:07

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Het bedrijfsleven, ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie en de districtscommissaris van Wanica willen een voetgangersoversteekbrug bij Lelydorp plaatsen. Ze bestuderen nu de mogelijkheid daarvan. Als de oversteekplaats er is, zou de verkeerssituatie veiliger moeten zijn.

Het voorstel werd vorige week door Pansa Machine Shop (PMS) gepresenteerd aan districtscommissaris Audrey Hankers en directeur Santosh Soman van het ministerie. PMS-directeur Maurino Pansa wees tijdens de presentatie op de problematische verkeerssituatie te Lelydorp. Op drukke momenten is het moeilijk voor voetgangers om veilig over te steken. En als ze dat wel doen, wordt het verkeer gestremd.

Technici van het bedrijf hebben toen de oversteekfaciliteit ontworpen, die met schanskorven zal worden gebouwd. De directeur meent dat de filevorming te Lelydorp zo kan worden geminimaliseerd, en tegelijkertijd wordt voor scholieren een veiligere situatie gecreëerd. Districtscommissaris Hankers heeft beloofd dat het commissariaat eventuele realisatie van het project zal ondersteunen.

Het is volgens Pansa niet de bedoeling dat, omdat zijn bedrijf met het voorstel is gekomen, het alleen voor de kosten zal opdraaien. "Wat wij willen bereiken, is om het met de samenleving tot stand te brengen. Voorlopig is het nog een ruw ontwerp dat verfijnd zal worden." Tegen de Ware Tijd zegt hij al een plan te hebben voor de financiering.

De constructie van de oversteekbrug zal op basis van een partnerschap tussen het bedrijfsleven, de overheid en de gemeenschap tot stand moeten komen. Het project is ook bedoeld om meer bekendheid te geven aan schanskorven en Surinaamse steenslag en de toepassingen daarvan in civiele werken, zegt Pansa.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel