Veiling Times Mall gaat door

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

11 December 2018 10:37

Voor mij lezen

PARAMARIBO - De veiling van het terrein van Times Mall op de hoek van de Dominee- en Steenbakkerijstraat is niet gestuit, zoals sommige unithouders hopen. Volgens een bekendmaking van notaris Derrick Alexander gisteren in de Ware Tijd, zal het perceel op 18 december worden geveild. Enkele weken terug was de advertentie met dezelfde veilingsdatum al gepubliceerd.

Desondanks is unithouder 'Chico' optimistisch en verwacht hij dat de veiling zal worden tegengehouden door de leiding van het winkelcentrum. "Vrijdag of zaterdag is er in de mall een hotel geopend dat goed wordt bezocht door Cubanen. De mensen hebben veel geïnvesteerd en ik denk niet dat ze dat zomaar uit handen zullen geven", zegt hij. Volgens hem wil bank met de advertentie van de veiling, de druk opvoeren op de leiding om aan haar financiële verplichtingen te voldoen.

Ook al komt er een nieuwe eigenaar, dan verwacht 'Chico' niet dat hij uit de mall wordt gezet. Hij heeft een contract van drie jaren getekend en zit al twee jaar in het winkelcentrum. "Wat de nieuwe eigenaar kan doen, is dat de unithouders blijven totdat hun contract is verlopen. Daarna kan hij doen wat hij wil met het gebouw", stelt de unithouder.

Ook unithouder Ramnarine Parsotan zegt dat indien de mall is verkocht, de unithouders wat tijd moeten krijgen om af te bouwen. "Wij hebben een advocaat die onze zaken behartigt, maar wij wachten nog af", zegt Parsotan. Maar voor hem zal de veiling van het terrein niet veel uitmaken, aangezien hij eind deze maand zal vertrekken uit het winkelcentrum. "Vanaf begin dit jaar is de koopkracht heel erg gedaald, waardoor het niet makkelijk is om de huur te betalen", zegt de unithouder.

Hij had wel verwacht dat de leiding van de mall de unithouders zou informeren over het tegenhouden van de veiling. "Maar er wordt niets tegen ons gezegd en wij blijven in onzekerheid", zegt Parsotan. Hij verkoopt sinds 1996 onder meer kleding, schoenen en petten en heeft units gehuurd in de voormalige City Mall en het Kersten Warenhuis. De laatste was de voorloper van Times Mall.

Het Kersten Warenhuis is in juni 2014 verkocht. Clifford Marica, leider van de actiegroep die namens de Evangelische Broeder Gemeenschap Suriname (EBGS) was ingesteld, was destijds tegen de verkoop van het warenhuis. De groep wilde deze verkoop tegenhouden en had hiervoor aandacht gevraagd via een vreedzame protestmanifestaties met gebed en zang. De plek waar het Kersten Warenhuis stond is van historische waarde voor EBGS'ers, omdat het zendingswerk daar begon.

"Er rust geen zegen op het terrein. De zegen hoort de EBGS toe", zei Marica eerder tegen de krant. Of de toen protesterende EBGS'ers nu gelijk krijgen, wil hij niet zeggen. Marica herinnert zich dat ze een beroep hadden gedaan op de gemeenschap om het Kersten Warenhuis niet te kopen. Nu de Times Mall op de veiling staat, is dat volgens Marica misschien een mogelijkheid om het gebouw weer in de boezem van de EBGS te krijgen. "Maar dat ligt helemaal aan het bestuur van de EBGS", zei hij.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel