Werknemers houtbedrijf beklagen zich bij autoriteiten

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

11 December 2018 06:18

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Werknemers van contractorbedrijf Suriname Wood Dynamics zijn naar de autoriteiten gestapt. Ze hebben onder andere al vier maanden geen salaris ontvangen. Dit zegt Richardo Macintosh,woordvoerder van de dertig man tellende groep. De houtkappers zijn voorlopig ook niet aan het werk, omdat ze door beveiligingspersoneel van het bedrijf Greenheart waarvoor hun bedrijf diensten levert, zijn verdreven uit hun werkgebied.

Macintosh heeft namens de groep een brief gericht aan districtscommissaris (dc) Theresia Cirino van Sipaliwini. Zij zegt op de hoogte te zijn van de situatie en zal het probleem voor woensdag met het managementteam van Greenheart bespreken. De dc bevestigt de brief van de werknemers te hebben ontvangen. De groep heeft ook een petitie ingediend bij de procureur-generaal. Ook de minister van Regionale Ontwikkeling en de president mogen binnenkort een brief verwachten.

Pogingen van de redactie om een leidinggevende van Suriname Wood Dynamics te spreken bleven vruchteloos. De krant verneemt van een bron dichtbij de leiding dat er een verkeerd beeld van de situatie wordt geschetst. "Het is een leugen wat ze aan de media vertellen. Ik zal voor nu niets meer zeggen, maar het is niet zoals het wordt verteld", aldus de bron.

Macintosh zegt dat de zaak op 14 december in behandeling wordt genomen door een kortgedingrechter. Met deze stap hopen de werknemers juridisch in het gelijk te worden gesteld. Ook hopen ze voor 31 december hun uitkering te ontvangen. "We zijn thuis en zitten nu zonder werk. We zijn verdreven uit ons werkgebied en weten niet hoe verder."

Pogingen van de groep om een vertegenwoordiger van het bedrijf te spreken, bleven ook vruchteloos. Dc Cirino zegt dat zij wel berichtgeving van de leiding van het bedrijf heeft ontvangen over een kennismakingsbezoek. "Er is een nieuw managementteam dat bij mij op bezoek komt, dus zal ik het probleem aan ze voorleggen. Aan de hand van het gesprek zal ik de andere autoriteiten ook op de hoogte stellen."

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel