Stichting motiveert jongeren in Marowijne tot studeren

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

11 December 2018 05:54

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Gemotiveerd verder studeren en iets worden in de maatschappij moet in de toekomst een normale zaak zijn voor jongeren in Marowijne. Met dit doel voor ogen hield Stichting een Beter Marowijne (SBM) zaterdag het Brand Me Event bij het voormalige Suralco Clock House in Moengo. De stichting heeft met succesverhalen van de eigen districtsjongeren geprobeerd andere leeftijdgenoten te stimuleren tot studie. Tientallen jongeren en enkele ouderen kwamen naar de activiteit.

De conferenciers Julio Banetie en Sergio Rozenhout hebben het succesverhaal verteld van enkele jongeren die overigens zelf op het podium waren. Eerste secretaris Oglaya Amoksi van de stichting pleitte om het onderwijs in Moengo beter bereikbaar te maken voor jongeren van Marowijne. "We noemen ons Een Beter Marowijne, omdat we geloven dat met goede educatie het steeds beter komt met de toekomst van de mens."

De motivatiesprekers Daniël Prika, Laines Cairo, Ivan Francis en politieagente Anunja Litanie riepen op een nieuwe denkwijze te ontwikkelen om succes te bereiken. Het is de tweede keer dat SBM een Brand Me Event heeft georganiseerd. De stichting is ouders, verzorgers en leerkrachten van Moengo, die hebben bijgedragen aan de goede prestaties van vele Moengonezen en dorpbewoners uit het oosten, dankbaar.

Leerkracht Marina Dasar riep de jongeren op om zich niet te haasten met het zoeken naar man of vrouw op jonge leeftijd, maar allereerst te denken aan hun studie. Haar collega Gereline Souprayen kreeg een award van hetBrand Me Eventin de vorm van een pagaai. Aanwezigen waren onder de indruk van de kwaliteit van de verstrekte informatie.

Volgens Kengbang Roos-van Brussel is de bijeenkomst heel belangrijk voor het district en daarom spoorde ze de organisatie aan de volgende soortgelijke ontmoeting beter te promoten, vooral bij jongeren. Tresna Pinas gelooft dat de stichting een heel goede beurt heeft gemaakt en dat ze door moet gaan met motiveren van de jeugd. Voorafgaand aan het Brand Me Event konden kinderen zich vermaken met onder andere trampolines, knutselen, teken en schminken.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel