Verdachte auto-inbraak blijft in voorarrest

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

11 December 2018 04:39

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Chevaro L. was teneergeslagen toen rechter Cynthia Valstein-Montnor hem na een schorsing van ruim drie kwartier, meedeelde dat hij in voorarrest blijft. Hoewel hij geen woord zei, was de teleurstelling van zijn gezicht af te lezen. De rechter legde het verzoek van advocaat Headly Derby om hem voorlopig vrij te laten naast zich neer. Net als officier van justitie Bibian Tjin Liep Sjie vindt Valstein-Montnor dat er nog ernstige bezwaren zijn tegen de verdachte.

Hij wordt verweten in meerdere auto's te hebben ingebroken in het eerste kwartaal van dit jaar. De verdachte ontkent echter stellig. Chevaro L. zou volgens het vooronderzoek, samen met een tot nu toe onbekende persoon een tas met een groot bedrag in euro's en Surinaamse dollars hebben weggenomen uit een auto. Dit geval deed zich op 13 maart voor in de omgeving van Ocer.

Het slachtoffer verklaarde op een eerdere zitting dat de verdachte fruit bij hem wilde kopen met vreemde valuta. Hij wees hem erop dat hij het geld niet kon wisselen, omdat hij geen cambio is. Eén van zijn medewerkers attendeerde hem erop dat zijn tas met geld ontbrak en hij zag op dat moment een man vluchten met zijn tas. De benadeelde zette de achtervolging in, maar de dief werd met de auto opgehaald bestuurd door Chevaro L.

Eén van de politiemannen die belast was met het onderzoek is als getuige gehoord. Hij verklaarde dat de verdachte ongeveer dezelfde werkwijze heeft toegepast bij andere auto-inbraken. Het voertuig waarmee hij opereerde, een grijze Toyota Vitz, is in zeker twee van de gevallen herkend door de benadeelden. "Ik weet niets van deze diefstallen. Ik ben niet de enige persoon met een grijze auto", reageerde Chevaro L. op de verklaringen van de politieman.

Opvallend is dat een memory stick die uit een van de auto's is gestolen, op de verdachte is aangetroffen. Hij beweert echter dat hij deze onder de markt heeft gekocht om muziek op te laden. "Het was te koop voor een appel en een ei, dus ik heb het gekocht. Ik wist niet dat het was gestolen. Ik vond het goedkoop dus ik heb het gekocht en nu zit ik in de problemen. Ik weet van niets, ik word zomaar beschuldigd", aldus Chevaro L.

De officier vond deze verklaring niet geloofwaardig en vroeg om de verdere aanhouding van Chevaro L. te verlengen. De zaak is uitgesteld naar 11 februari. Op die dag zal de officier het strafvoorstel doen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel