‘Kritiek op Carfi van Telesur komt voort uit onwetendheid’

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

10 December 2018 18:59

Voor mij lezen

PARAMARIBO - “Het product Carfi is niet bestemd voor de chauffeur om tijdens het rijden te internetten. Het is voor de passagiers, bijvoorbeeld klanten van taxibedrijven of passagiers in een bus.” Dit stelt Jennis Asraf, Manager Corporate Communication van Telesur tegenover de krant. Ze reageert op kritiek die vooral via Facebook wordt geuit op Carfi, een nieuw product van het telecommunicatiebedrijf.

Carfi is "meer een tegemoetkoming voor mensen die ook op straat internetverbinding willen", zegt Asraf. Zij stelt dat met Carfi de verkeersregels voor automobilisten niet veranderen. "Zodra iemand deelneemt aan het verkeer, dient hij zijn verantwoordelijkheid voor veilige participatie, zowel voor zichzelf als voor medeweggebruikers in acht te nemen."

Facebook-gebruikers en anderen vragen zich af of Carfi wel verantwoord is, omdat het specifiek bedoeld is voor gebruik in de auto. "Ik maak me vooral zorgen om het veiligheidsaspect. Als je het aanbiedt gaan ook bestuurders er gebruik van maken", luidt een reactie. 

Asraf benadrukt dat Telesur al enkele jaren meedoet met de activiteiten in het kader van de verkeersveiligheidsmaand, die bedoeld zijn om de bewustwording van de gemeenschap te vergroten. Volgens haar is de proeffase van het product al voorbij.

Carfi is officieel geïntroduceerd op de laatste jaarbeurs. Het product werkt met een 'data only simkaart',waarop een datapakket wordt geactiveerd. Carfi wordt bediend via een app op een mobiele telefoon, tablet of andere smart device. Er is keuze uit een aantal pakketten. De prijs van een Carfi-apparaat is SRD 235; de pakketten kosten vanaf SRD 18.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel