Vechtlustige broers op vrije voeten

Shoeket logo

Bron: De Ware Tijd

8 December 2018 18:32

Voor mij lezen

PARAMARIBO - Daniël M. en zijn broer Gabriël hebben meer dan vier maanden in voorarrest doorgebracht. Daarom had het vonnis van rechter Daniëlle Karamatali vrijdag geen invloed op hun status als vrije burgers. Ze zijn namelijk veroordeeld tot twaalf maanden gevangenisstraf, waarvan acht voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar, net zoals officier van justitie Ilse Krenten had geëist. Het onvoorwaardelijke deel van de straf is hoger dan de tijd in voorlopige hechtenis doorgebracht. De broers zijn overigens al enige tijd op vrije voeten.

De broers parkeerden hun auto's op 16 juni op het terrein van een pompstation ondanks een parkeerverbod en negeerden een herhaald verzoek van de eigenaar om de voertuigen weg te halen. Dit leidde tot een woordenwisseling die ontaardde in een vechtpartij. Zij verklaarden bij de politie dat zij de man hebben aangevallen, omdat hij scheldend op Daniël M. afkwam. Volgens de openbare aanklager is het bewezen dat de verdachten de man mishandeld hebben.

Volgens een politieagent blijkt uit camerabeelden dat de eigenaar van het pompstation benaderd werd door enkele mannen, maar door de slechte kwaliteit van het materiaal is niet duidelijk of er inderdaad sprake is geweest van mishandeling. Echter, de broers hebben toegegeven de man geslagen te hebben.

De rechter vindt het vreemd dat ze beweren de ondernemer niet te hebben toegetakeld, maar dat hij wel zwaar letsel heeft opgelopen. "U wist dat het om de eigenaar van het pompstation ging. Hij had het recht om u te vragen de auto's te verwijderen. Er stond daar ook een bord dat een parkeerverbod aangeeft", zei Karamatali. De verdachten vroegen de rechter om een kans en beloofden zulke handelingen nooit meer te plegen.

Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel