Stichting 1 voor 12 helpt patiënt met tumor aan oog

Gepubliceerd op:

Bron: Suriname Herald

Lees voor mij

De Stichting 1 voor 12 gebruikt haar opbrengsten van de beurs wederom voor sociale projecten. De projecten zijn in de vorm van hulp aan een landgenoot die voor medische hulp naar Colombia moet en het jaarlijkse kerstconcert van de stichting.

Het doel van de inzamelingsactie van 1 voor 12 op de beurs is om iemand in nood te helpen en daarnaast te voorzien voor het kerstconcert van de stichting. Dit jaar is de hulp bedoeld voor Gregory Vyent en het kerstconcert. Het kerstconcert van de stichting wordt dit jaar op 20 december gehouden.

Gregory Vyent stapte 1 voor 12 ongeveer twee weken geleden binnen op zoek naar hulp om naar Colombia te kunnen vertrekken voor medische behandeling. Vyent heeft namelijk een groeiende tumor aan zijn oog. Hij ontbrak geld voor een ticket en handgeld voor de periode waarin hij zal vertoeven in het buitenland.

De voorzitter van de Stichting 1 voor 12, Louis Vismale, verteld dat de opbrengsten gedurende een week een bedrag van SRD 21730 waarvan een deel is gegaan naar Vyent en het andere deel wordt besteed aan het kinderkerstconcert van 1 voor 12.

Vermeld dient te worden dat donateurs in zowel Suriname als Nederland en familieleden van Vyent geld hebben bijgedragen om de ticket van US$ 1500 te kunnen betalen. Daarnaast heeft 1 voor 12 ook een bedrag van 500 euro aan Vyent overhandigd als handgeld. Op 15 december organiseert 1 voor 12 een geldinzameling in de binnenstad (locatie voor de VCB) om hun kinderkerstconcert compleet te maken.

Vyent zegt al ruim 15 jaar een zwelling aan zijn oog te hebben. “Toen ik zag dat het groter werd en ik daardoor constant een pet moest opdoen, heb ik het laten onderzoeken”. Hij zegt dat de resultaten van een MRI-scan hebben uitgewezen dat de tumor aan zijn oog niet behandeld kan worden in Suriname. Vyent zal ruim drie maanden in Colombia vertoeven voor medische behandeling.

Hij vertrekt aanstaande maandag naar Colombia voor verdere medische behandeling.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-9)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait