Jack Menke op werkbezoek in India

Gepubliceerd op:

Bron: Starnieuws

Lees voor mij
Jack Menke, voorzitter van het bestuur van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) heeft op uitnodiging van de Indian Council for Cultural Relations (ICCR) een werkbezoek aan India gebracht. In een week tijd heeft Menke gesprekken gevoerd met de leiding van vijf Indiase Universiteiten, de Jawaharlal Nehru University, Delhi University, Jamia Milia Islamia University, de Benares Hindu University en de Universiteit van Rajasthan.

De leerstoel Indian Studies voor de AdeKUS was een belangrijk motief van het bezoek en de ICCR heeft de coƶrdinerende rol op zich genomen bij de oriƫntatie van Menke. Deze leerstoel zal niet meer lang op zich laten wachten en zal mogelijk multidisciplinair zijn.

Met docenten van de Jawaharlal Nehru University is de mogelijkheid besproken om gastdocenten uit India naar de AdeKUS te sturen met ondersteuning van ICCR. Het ICCR zal daar nog een besluit over nemen. Er is ook gekeken naar mogelijkheden voor studiebeurzen voor Adek-studenten voor hun Master-titel aan Indiase universiteiten.

De Surinaamse ambassadeur in India, Aashna Kanhai, had tijdens het bezoek een diner georganiseerd voor Menke en vertegenwoordigers van verschillende universiteiten. Er zijn daarbij aftastende gesprekken gevoerd.

Bekijk origineel bericht

Nieuwsberichten van vandaag

Meer nieuws van vandaag (-9)

Bekijk alle nieuwsberichten

Wait