MMC verbaasd over reactie Eye Care Center

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

2 November 2018 08:37

Voor mij lezen
Het Mungra Medisch Centrum (MMC) betreurt de wijze waarop Eye Care Center een belangrijke bijdrage in de gezondheidszorg op deze manier heeft bejegend. Meer nog, omdat de districten vaak genoeg specialistische zorg moeten ontberen.

In 2015 was een overeenkomst aangegaan met de oogartsen van Suriname Eye Care Center, inhoudend een vergoeding voor de oogarts, en de garantiebrieven voor de specialist. Operaties werden op jaarbasis gepland, echter is in 2017 dat niet doorgegaan door onbekende redenen.

Fronsend leest het MMC dat de zorg van de oogartsen van Suriname Eye Care Center altijd gratis is geweest als wij zaken hebben ervaren als volgende: Wie geen garantiebrief kon overleggen, werd niet geholpen. Operaties die door de verzekeringsmaatschappijen niet werden vergoed, moesten eerst worden betaald door de patiënt zelf, anders werd die niet geholpen.

In het geval van Eye Care Center, wordt er gedeclareerd door specialisten (lees individuen), waarbij in het MMC er door het ziekenhuis wordt gedeclareerd. Het Eye Care Center geeft aan de totale periode van oogheelkundige zorg in Nickerie, maar vergeet erbij te vermelden dat die maar op sporadische basis werden uitgevoerd. Wachtlijsten welke gecreëerd waren door geen continue zorg (kwamen maar 1 keer per maand voor consulten), werden door de oogartsen ingekort naar minder patiënten. Soms werden de geplande pendeldiensten door hen verschoven of zelfs afgezegd.

Op basis van het bovengenoemde, toen het MMC de noodkreet van de samenleving kreeg, en patiënten in extra kosten werden gejaagd als ze door een oogarts geconsulteerd moesten worden en daarvoor naar Paramaribo moesten afreizen, heeft het MMC eerst gezocht naar de mogelijkheid voor een lokale oogarts om permanent gestationeerd te worden in het MMC. Omdat er daaraan geen invulling kon worden gegeven, heeft het MMC besloten een permanente oogarts van het buitenland in dienst te nemen. Daarom bevreemdt de uitspraak van Eye Care Center het MMC, dat de oogartsen het als kwetsend ervaren dat er met buitenlandse artsen is gewerkt.

Bij het willen implementeren van het sociaal Milagros project, werd de mogelijkheid tot een samenwerking met het Eye Care Center geboden, echter heeft het Center daarvan afgezien.
Het Milagros project heeft de gecreëerde achterstanden en nog meer, weggewerkt, waarbij de Venezolaanse oogartsen geen vergoeding ontvangen, maar beter nog, de beste wensen, en een glimlach van de patiënten.

Het MMC heeft altijd opengestaan voor een goede samenwerking met het Eye Care Center, en staat open voor een samenwerking met elke instantie, waar de kwaliteit van de zorg en welzijn van de patiënt centraal staat.

De waarnemend algemeen directeur van het MMC
B. Dalloesingh
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel