Suriname U-20 met monsterzege (13-2) langs USVI

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

2 November 2018 00:34

Voor mij lezen
Suriname heeft zijn openingswedstrijd in de Concacaf U-20 kampioenschappen met een monsterscore gewonnen van de Amerikaanse Maagdeneilanden (USVI). De ruststand was 5-0 en na 90 minuten spelen was de score 13-2. Suriname was heer en meester op het veld en hebben de Natio jongens hun leeftijdsgenoten weggevaagd. Deze wedstrijd in groep A werd donderdag gespeeld in het the IMG Academy, in Bradenton, Florida. Het resultaat kon veel erger zijn voor USVI indien Suriname zorgvuldiger was omgegaan met een aantal riante kansen.

Captain Alvaro Verwey en Brayn Elshot maakten een hattrick. Rivaldo Doorson nam twee doelpunten voor zijn rekening evenals Roscello Vlijter. Fernando Hoepel en Urano Morris scoorden elk 1 maal evenals Hahimio Rigters. Suriname had het spel geheel in handen. Echter ontbrak het soms aan geduld bij de aanval. Overhaastige passes maakte dat veel aanvallen niet succesvol waren.

Met een riante voorsprong trad ook verslapping en nonchalante in het spel van Suriname. In de tweede helft werd binnen 10 minuten vier doelpunten gescoord. USVI maakte een tegendoelpunt door verkeerde inschatting van de verdediging van Suriname. De verdediger Daniel Wijdenbosch lag op het veld na hardhandig te zijn aangepakt. De ingevallen Rakheem Joseph maakte het tegendoelpunt. Rameses Mc Guiness verzilverde een penalty en maakte zo het tweede doelpunt van USVI

Deze score is tot nu toe het hoogste van dit toernooi dat donderdag is aangevangen. Suriname komt op 3 november weer in actie tegen St. Vincent & the Grenadines. Suriname is in poule A samen met USVI, St.Vincent & the Grenadines, Puerto Rico, Trinidad & Tobago en de USA.

In tegenstelling tot de voorgaande jaren, is er geen kwalificatiereeks meer. Het Concacaf beleid is nu dat alle landen toegang moeten hebben tot meer voetbalwedstrijden op het hoogste niveau.

Na een eerste groepsfase gaan de zes groepswinnaars naar de kwalificatiefase, waar ze worden verdeeld in twee groepen van drie teams. De twee groepswinnaars plus de tweede plaatsen van de kwalificatiefase komen in aanmerking voor de FIFA U-20 Wereldbeker Polen 2019. Bovendien zullen de twee groepswinnaars doorgaan naar de finale van het toernooi om de regionale kampioen te bepalen.