Breaking news: Manager CLAD per direct ontheven

Shoeket logo

Bron: Starnieuws

31 Oktober 2018 17:09

Voor mij lezen
De manager van de Centrale van Landaccountantsdienst (CLAD), Reggy Resida, is ontheven uit zijn functie. Minister Gillmore Hoefdraad bevestigt tegenover Starnieuws de ontheffing.

De ontheffingsresolutie is intussen goedgekeurd door president Desi Bouterse, na de beslissing van de Raad van Ministers over de ontheffing. Resida is al in kennis gesteld van het besluit.

Officieel wordt in de ontheffingsresolutie aangegeven dat "vanwege de implementatie van herstructureringsplannen, welke tot een effectievere uitvoering van het dienstbelang moeten leiden, het noodzakelijk is de huidige manager van de Centrale Landaccountantsdienst te vervangen". Op grond hiervan wordt hij ontheven uit zijn functie.

De ontheffing gaat gelijk morgen in, een dag nadat hij van het besluit in kennis is gesteld. Hij behoudt zijn bezoldiging en toelagegrondslag op grond van artikel 23 lid 5 van de Personeelswet.

Minister Hoefdraad zegt dat de directeur van Financiën, Jan Tawjoeram, voorlopig met de waarneming van de CLAD is belast. Een onafhankelijk accountantsbureau gaat helpen om de CLAD verder efficiënt en transparant te maken.
Bekijkt origineel bericht ⇒

Meer actueel